Home > Wissel Bouw is enige aannemer in Epe die Politiekeurmerk Veilig Wonen uitreikt

Wissel Bouw is enige aannemer in Epe die Politiekeurmerk Veilig Wonen uitreikt

EPE – Het bedrijf Wissel Bouw is in de gemeente Epe de enige aannemer die het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan huiseigenaren mag uitreiken. Eigenaar Arend Jan Vijge vertelt: “Er wordt tegenwoordig vaak ingebroken. Wij geven onze klanten natuurlijk uitgebreid advies over hoe ze ´inbraakgevoelige´ plekken zoals deuren en ramen, kunnen aanpakken. Maar zodra de woning door ons beveiligd is, mogen wij ook zelf het officiële keurmerk Veilig Wonen toekennen.”

Uit onderzoek blijkt dat er veel minder inbraken gedaan worden in woningen met zo’n zichtbaar keurmerk op de deur. Volgens Vijge is de kans op een inbraak volgens onderzoek zelfs 50 procent lager. “Een eigen woning moet voldoen aan veel voorwaarden en veiligheid is een belangrijk aspect.” Vaak wordt pas over de beveiliging van de woning nagedacht, als er een inbraak is geweest of in de buurt is ingebroken, weet Vijge. “Wij roepen huiseigenaren daarom proactief op om contact met ons op te nemen. Zodat wij kunnen inventariseren hoe we die woningen wezenlijk veiliger moeten maken. Wacht dus niet tot het te laat is, maar bel ons op en wij geven advies over hoe men ´inbraakgevoelige´ plekken, zoals deuren en ramen, kan aanpakken.”

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen dat voldoet aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Vijge: “De werking is simpel. De voorwaarden die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.” Volgens de eigenaar van de Eper aannemer Wissel Bouw is dit certificaat eveneens een stuk extra service naar klanten toe. “Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een goede standaard. We zouden het prachtig vinden wanneer we die veiligheid bij al onze klanten kunnen waarborgen. Wissel Bouw staat namelijk voor bouwen op zekerheid.”

 

 

Wissel Bouw: voor het bouwen op zekerheid!